مرور رده

جامعه

ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها

حجت الاسلام دکتر علی ذوعلم، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و از چهره های سیاستگذار در حوزه کتاب های مدارس بوده است. به گزارش «مبلغ» حجت الاسلام ذوعلم، پیشتر در گفت وگوی مشروحی با خبرگزاری مهر، «چالش‌های آموزش‌ دینی در مدرسه»…

وقتی تاکیدات دینی عامل تفرقه در جامعه شد، راهکار چیست؟

مبلغ/ آن رفتاری که می‌تواند معضلات فرهنگی را برطرف کند کار فرهنگی است. نخبگان و هنرمندان، علما، حوزویان و دانشگاهیان همه باید در تولید برنامه‌های صحیح فرهنگی کمک کنند. امر به معروف و نهی از منکر را باید به روش درست در جامعه پیاده کنیم نه…

سعدی؛ یادگار شکوهمند نبوغ بشری

به گزارش مبلغ آیین اختتامیه هفته بزرگداشت «سعدی شیرازی» با حضور پرشمار استادان و پژوهشگران و علاقه مندان به زبان و ادبیات فارسی، پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه 1403 در تالار اجتماعات شهید مطهری(ره) انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد. در…

هیچ فناوری بدون مبنای هستی‌شناسانه نیست

مبلغ / حجت الاسلام علیرضا پیروزمند می گوید: با وجود تلقی ساده لوحانه‌ای که نگاه ابزاری به فناوری دارد؛ فناوری مبنا دارد و اگر این مبنا تغییر کند سرنوشت فناوری نسبت به اینکه چه فناوری و بر چه اساس و منظوری ساخته شود، متفاوت خواهد بود.

حبس بیت‌المال و توزیع با تأخیر آن، از زمان خلیفه دوم شروع شد/مقابله امام علی با ویژه‌دانی در…

مبلغ / یک محقق تاریخ اسلام با بیان اینکه می گوید: در زمان پیامبر مرسوم بود که هر وقت اموال به دست مسلمانان می رسید همان روز اموال را بین همه تقسیم می کردند اما از زمان خلیفه دوم قرار شد تا وقتی اموالی می رسید آنها را در مکانی نگهداری کنند و…

اجیری و مزدوری در اسلام مکروه است / نباید تمام حیثیت علمی و عملی انسان در اختیار کارفرما باشد

مبلغ / در بخشی از این پیام آمده است: نهي‌هاي فراواني شده که انسان مزدور ديگري نباشد، چون تمام حيثيت‌هاي علمي و عملي خود را در طَبَق اخلاص براي کارفرما مي‌گذارد. طرزي بايد جامعه را با اقتصاد اداره کرد که هر کسي در کنار سفره خودش بنشيند، نه…

حکمت نهی از «دروغ گفتن به شوخی» چیست؟

مبلغ/ سید امین ورعی کارشناس دینی در تبیینی جالب به این موضوع پرداخته است که چرا خداوند در قرآن در مورد گناهانی مانند زنا و خوردن مال یتیم به جای اینکه صرفا به «نهی از انجام» بپردازد به «نهی از نزدیک شدن» پرداخته و تعبیر لاتقربوا را به…

چرا امام خمینی دعوت آیت الله حکیم را برای هجرت به نجف نپذیرفت؟

مبلغ/ اعتراضات شدید و پیگیرانه امام خمینی به تصویب نامه انجمن های ایالتی و ولایتی و اصلاحات ارضی و اقتصادی محمدرضا شاه و انقلاب سفید شاه و همراهی برخی مراجع تقلید شناخته شده از جمله آیت الله سیدمحمدرضا گلپایگانی با ایشان و بی توجهی حکومت به…

گزارش یادبود کلیمیان و مسیحیان برای درگذشت آیت‌الله بروجردی در روزنامه اطلاعات ۱۳۴۰

خاخام اوریل پیشوای مذهبی و روحانی کلیمیان ایران: «با وجود این‌که این ایام مصادف با عید فطیر کلیمیان بود برای ما بویی از عید نمی‌آید و همه در این ضایعه مولمه مغموم و افسرده‌دل بودیم و خود را شریک درد برادران عزیز مسلمان می‌شمردیم.»

گلایه تهیه‌کننده محفل از نهادهایی که می‌خواستند نظرشان را بر روند برنامه تحمیل کنند/ شوخی در محفل،…

مبلغ/ سالهاست که گفته می‌شود شوخی، خنده و شادی تضادی با اسلام و قرآن و سنت پیغمبر(ص) ندارد ولی گویا هنوز این تفکر پایگاه محکمی در بین بسیاری از محافل مدیریت دینی کشور دارد چنانکه تهیه کننده برنامه موفق و قرآنی محفل می‌گوید: یکی از چالش های…

اشعار شاعران بزرگ فارسی در بیان ارادت به حضرت مهدی

مبلغ/ ظهور مصلح جهانی به عنوان یک آرمان و وعده الهی همواره مد نظر شعرا قرار گرفته است. شعرای فارسی زبان در اشعار خود علاوه بر ترسیم تصویر جهان مصادف با ظهور، به شکوه و عظمت و جاذبه جهان آرام و سرتا پا عدل امام عصر اشاره کرده اند.

حسن محدثی: سرکوب بدن زنان در جامعه کاتولیک، برهنگی در عصر جدید را به بار آورد

مبلغ/ فیلم خواهران مگدالن که به موضوع 155 قربانی زن صومعه‌ای به نام مگدالن در ایرلند می‌پردازد روایتی از سرکوب بدن زنان در جامعه سنتی ایرلند و رسوایی کلیسای کاتولیک را به نمایش می‌گذارد که حاصلی جز برهنگی زنان در عصر جدید برای ایرلندی‌ها به…

جبار رحمانی : الگوی دینی از مناسک اولیه مانند نماز به مناسک ثانویه تغییر کرده/ تحلیل جالب محسن…

به گفته جبار رحمانی، پژوهشگر مسائل دینی، اتفاق مهمی که در نظام قشر‌بندی دینی در جامعه ایرانی افتاده است جایگزینی مداحان به جای روحانیت است که باعث شده بخش کانونی متخصصین مناسک دینی روحانیت نباشد و موقعیت و منزلت متخصصان دینی جابجا شده و آن…

با وجود تعداد بیشتر جشنهای مذهبی از سوگواریها، فرهنگ جامعه غمگینانه است

مبلغ/ یک کارشناس دینی می گوید: با وجود اینکه در جامعه ما جشن‌ها از جمله جشن‌های مذهبی فراوانی وجود دارد و حتی تعداد جشن‌های مذهبی در فرهنگ ما بیش از سوگواری‌هاست و از سوی دیگر در منابع اسلامی به زندگی شادمانه توصیه فراوانی شده است، اما…

چرا برای میلاد امام حسین، مناسک اجتماعی نداریم؟

مبلغ / اندیشه‌ای در حال ترویج و نهادینه شدن است بدین توضیح که با وجود غیبت امام زمان (ع) و عدم ظهور ایشان، شادی و شادمانی حتی برای اعیاد و ولادت‌های امامان بی‌معناست و نمی‌توان از غم و حزن غیبت ایشان دست کشید و بیهوده به شادمانی پرداخت.

احکامی که اقتضای تاریخی آنها دیگر وجود ندارد و همچنان پابرجا هستند!

مبلغ / از نگاه دکتر امامی شارع متناسب با شرایط جامعه، قوانینی را وضع کرده است و برخی از آن شرایط همچنان باقی است و قانون آن پا برجاست. لذا در نگاه تاریخی به فقه تشخیص می‌دهیم کدام احکام به اقتضای شرایطی است که الآن وجود دارد و کدام حکم به…