مرور رده

خبرویژه

ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها

حجت الاسلام دکتر علی ذوعلم، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و از چهره های سیاستگذار در حوزه کتاب های مدارس بوده است. به گزارش «مبلغ» حجت الاسلام ذوعلم، پیشتر در گفت وگوی مشروحی با خبرگزاری مهر، «چالش‌های آموزش‌ دینی در مدرسه»…

دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است

مبلغ /عضو هیئت علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث می گوید: فضای مجازی و داده‌هایی که در آن است به مرور زمان مخاطب خداباور را به این می‌رساند که برای اخلاقی بودن نیاز به دین نیست و دین انسانیت را مطرح کرده است.

چرا سریال رمضانی حشاشین، جهان عرب را درنوردید؟

مبلغ /  در چهار دگرگونی سیاسی مصر در پانزده سال اخیر، هیچ یک از منتخبین سیاسی، آرای اکثریت را به همراه نداشته‌اند. در این بی‌ثباتی سیاسی و ناامیدی از منجی‌های حکمرانی، تماشای مردی که مقتدرانه تصمیم می‌گیرد، مخالفان را با هوشمندی شکست می‌دهد…

امام گفتند امروز، موضوع‌شناسی هم کار فقیه است

مبلغ / محسن مهاجر نیا، عضو شورای علمی پژوهشگاه فقه معاصر می گوید: در گذشته می‌‏گفتند موضوع‌شناسی کار فقه و فقیه نیست، بلکه باید دیگران موضوع‌شناسی کنند و فقها تنها راجع به آن حکم صادر کنند؛ ولی به تعبیر امام راحل در آن نامه معروف که…

هیچ فناوری بدون مبنای هستی‌شناسانه نیست

مبلغ / حجت الاسلام علیرضا پیروزمند می گوید: با وجود تلقی ساده لوحانه‌ای که نگاه ابزاری به فناوری دارد؛ فناوری مبنا دارد و اگر این مبنا تغییر کند سرنوشت فناوری نسبت به اینکه چه فناوری و بر چه اساس و منظوری ساخته شود، متفاوت خواهد بود.

سعدی؛ از روحانیِ زمانه خود تا شاعری در زمانه ما که باید تدینش اثبات شود

مبلغ / استاد مهدوی دامغانی در خصوص این سؤال که آیا سعدی شیعه بوده است یا خیر؟ باید گفت عاشقان را مذهب و دین خداست. در سروده‌های او این نکته را نمایانگر است که سعدی قائل به تفضیل است، زیرا ایشان حضرت علی(ع) را از دیگران برتر می‌داند و به…

حبس بیت‌المال و توزیع با تأخیر آن، از زمان خلیفه دوم شروع شد/مقابله امام علی با ویژه‌دانی در…

مبلغ / یک محقق تاریخ اسلام با بیان اینکه می گوید: در زمان پیامبر مرسوم بود که هر وقت اموال به دست مسلمانان می رسید همان روز اموال را بین همه تقسیم می کردند اما از زمان خلیفه دوم قرار شد تا وقتی اموالی می رسید آنها را در مکانی نگهداری کنند و…

اجیری و مزدوری در اسلام مکروه است / نباید تمام حیثیت علمی و عملی انسان در اختیار کارفرما باشد

مبلغ / در بخشی از این پیام آمده است: نهي‌هاي فراواني شده که انسان مزدور ديگري نباشد، چون تمام حيثيت‌هاي علمي و عملي خود را در طَبَق اخلاص براي کارفرما مي‌گذارد. طرزي بايد جامعه را با اقتصاد اداره کرد که هر کسي در کنار سفره خودش بنشيند، نه…

روایتی از دشمنی محمدبن عبدالوهاب با پیامبر(ص) / چرا بن‌باز بزرگترین مفتی سلفی‌ها، هیچگاه به مدینه…

مبلغ / ناآگاهی برخی از مسلمانان در مورد دشمنی وهابیت با پیامبر و اصل اسلام باعث شده است که تصور شود وهابی ها، مسلمانانی هستند که فقط با شیعه یا سنی مشکل دارند در حالی که سردمداران اصلی آنها از اسلام خارج هستند.

آیه «الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ» چگونه در دنیای امروز قابل دفاع است؟

مبلغ / آیه 34 سوره نساء که در نظر برخی به طور آشکار بر برتری مردان بر زنان اشاره دارد محل بحثهای پیچیده ای در مورد عدالت قرآن نسبت به زنان و مردان بوده است تا جایی که برخی از اندیشمندان زن، قائل به نسخ این آیه شده و برخی معتقدند قرآن آن را…

ماجرای مسلمان شدن یمنی‌ها با دعوت امام علی / کدامیک از شهدای کربلا یمنی بودند؟

مبلغ / از مُسلّمات تاریخی است که پیامبر اکرم(ص)، خالد بن ولید را به همراه جمعی از مسلمانان از جمله براء بن عازب برای دعوت مردم یمن به اسلام به آن سرزمین اعزام کرد، اما پس از شش ماه تلاش حتی یک نفر هم اسلام را نپذیرفت و حتی به وی سلام هم…