مرور رده

اندیشه

استفاده از عناوین «سرپیچی معرفتی» یا تأصیل به جای اسلامی‌سازی مناسبتر است!

مبلغ/ دکتر عتریسی استاد علوم اجتماعی دانشگاه لبنان می گوید: بعضی از شخصیت‌های آفریقایی یا آمریکای لاتینی از مقابله با فکر غربی با عنوان «سرپیچی معرفتی» تعبیر می‌کنند که تعبیر زیبایی است. دیگران این…

‍ «حرف آخر» منتشر شد

به گزارش«مبلغ»- کتاب«حرف آخرِ» تامس نیگل را جزو جانانه‌ترین دفاعیه‌های قرن‌بیستمی از عقل و استدلال و عقلانیت دانسته‌اند. در مقام نظر، با عقاید و باورهای بی‌شماری مواجه می‌شویم؛ پرسش این است که کدام…

کلارک: دفاع عقلانی از باورهای دینی را رسالت خویش میدانم / خاطره‌ای جالب از فروتنی…

پروفسور کلی جیمز کلارک، فیلسوفِ دین آمریکایی و شاگرد و همکار آلوین پلانتینگا در مصاحبه با روزنامه فرهیختگان میگوید از بن دندان به مساله عدالت و برابری اعتقاد دارد و نمی‌تواند نسبت به حقوق سیاه‌پوستان…

ببینید | گفتگوی سقراط و اوتیفرو؛ دیالوگی ساده برای فهم اهمیت «منطق ابتناء»

به گزارش«مبلغ»- مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، به همّت گروه منطق این مؤسسه، کارگاه «نظریه ابتناء در منطق و متافیزیک» را با ارائه دکتر داود حسینی، دانشیار گروه فلسفه و منطق دانشگاه تربیت مدرس، در روز…

بشنوید | یک مثال ساده از مکانیک کوانتومی در رد اصل «عدم تناقض»؛ نشست استاد عبودیت…

به گزارش«مبلغ»- استاد عبدالرسول عبودیت، از اساتید فلسفه اسلامی چندی پیش در نشستی با عنوان « بررسی نسبت مبانی فلسفی علم جدید با الهیات اسلامی» در گفتگو با دکتر امید اخوان اشرفیه، دانشیار فیزیک دانشگاه…

برگزاری همایش «بررسی مبانی فلسفی آخرین دستاورهای دانش فیزیک » با حضور لگت و گلشنی

وکنا نوشت: همایش «بررسی مبانی فلسفی آخرین دستاورهای دانش فیزیک » توسط گروه فلسفه‌ی علم دانشگاه صنعتی شریف به صورت مجازی و بین‌المللی برگزار می‌شود. گفتنیست حضور دانشمندانی چون آنتونی لگت برنده‌ی…

سینمای سایبرپانک و خلق انسان جدید!

به گزارش «مبلغ»- سینما می تواند خیالات انسان امروز برای فردای خودش را به تصویر کشد. به همین دلیل برای یافتن طلیعه های تمدن سایبری نه تنها نمی توان از سینما چشم پوشی کرد بلکه پرده سینما به واضح ترین…

قوانینی در جهان هست که اجازه برخی آزمایشها روی حیوانات را نمی دهد / نیاز به…

مبلغ/ در اخلاق زیست محیطی ما دو سوال مهم داریم؛ نخست اینکه آیا جز انسان‌ها گونه‌های دیگری که در عالم هستند ارزش اخلاقی دارند یا ندارند. سوال دوم اینکه آیا در قبال موجوداتی جز خودمان تکالیفی داریم یا…

شناخت حقوق مردم در حوزه عمومی، چالش امروز ماست / توجه آیت الله سیستانی به حق مردم…

مبلغ/ آن چیزی که در فرهنگ دینی از واژه حق الناس دیده می‌شود، غالبا حق الناس در حوزه خصوصی است. در دنیای قدیم حکومتها در زندگی مردم زیاد دخالتی نداشتند و نمی‌توانستند خوب و بد آنها را تعیین کنند‌.…

بنای تمدن اسلامی توسط ایرانیان شکل گرفت / یادداشتی از دكتر هادى انصارى در مورد نقش…

مبلغ/ علم اولین وسیله ای بود که ایرانیان آن را برای مشارکت در حکومت اسلامی قبل از بهره گیری از سیاست به کار بستند. چون حکومت اسلامی به علم اهتمام داشت و آن را در هر نقطه ای منتشر می ساخت. ایرانیان که…

حجت الاسلام شریعت زاده در گفتگو با «مبلغ»: خط سلفی گری شیعی در حوزه های علمیه…

مبلغ/ میراث فرهنگی ایران دور از میراث دینی اسلام نیست. در یزد آثاری است از خانه های قدیمی که متاثر از زمان قبل از اسلام است. درهای منازل، دو نوع زنگ و کوبه داشته است. یک نوع مردانه، و یکی زنانه، که از…

آیت‌الله طالقانی بر مزار دکتر مصدق: به کاشانی گفتم دارند زیر پایت خربزه می‌گذارند؛…

مبلغ/ روزی که گفتگو بود در بین مردم که مرحوم آیت‌الله کاشانی حمایت از زاهدی می‌کند و توطئه‌ای در کار است، پنهانی رفتم منزل ایشان. او در اتاقش تنها بود، بریده‌ای از خربزه‌ای در دست داشت، به عنوان تعارف…