چارچوب‌ گفت‌وگوی سالم زوجین چگونه است؟/ درخواست از همسر به جای انتقاد

مبلغ/ اختلاف نظر و بحث بین زوج ها اتفاقی طبیعی و اجتناب ناپذیر است اما خیلی ها بلد هستند این مشاجرات را مدیریت کنند و خیلی های دیگر کارشان بالا می گیرد و به جنگ و دعوا و درگیری می رسد، به طوریکه بعد از کارشان پشیمان می شوند.

به گزارش «مبلغ» به نقل از فارس، ازدواج یک مکالمه طولانی بین دو نفر است که گاه به خاطر ناپختگی، بی تجربگی، اختلاف سلایق و فرهنگ ها به جر و بحث ها می رسید، مشاجره مخرب ترین عامل یک زندگی است. درست است که از قدیم و ندیم گفته اند که زن و شوهر دعوا کنند و ابلهان باورکنند، اما مشاجره های طولانی زن و شوهرها حتی اگر به آشتی کردن هم ختم شود، عواطف آنها را جریحه دار می کند و روابط زناشویی را در خیلی اوقات مختل می کند.

خیلی از زن و شوهرها از برقرار کردن یک ارتباط صحیح و صحبت کردن ساده بدون دعوا عاجز هستند و به محض اینکه یک مسئله و چالشی در زندگی شان پیش می آید، سریع در مرداب جر و بحث و مشاجره بی اثر گیر می کنند و نمی توانند از دعوا کردن اجتناب کنند.

درحالیکه اختلاف نظر و سلیقه بین دو نفر که سال ها بدون هم زندگی کرده اند، در دو خانواده مختلف با دو فرهنگ و اخلاق و ژنتیک متفاوتی امری عادی و اجتناب ناپذیر است اما چطور می توان از تبدیل یک بحث ساده به یک دعوای سخت جلوگیری کرد.

۱هنگام عصبانیت از هم فاصله بگیرید

برخی زوجین تصور می کنند زمانی که بینشان مشکلی پیش آمده ، همان لحظه باید درباره اش آنقدر صحبت کنند تا مشکل حل شود، درحالیکه اینطور نیست زمان عصبانیت بهتر است از هم فاصله بگیرید.

اینکه شما بگویید: «خیلی از دستت عصبانیم همین الان باید صحبت کنیم و برام توضیح بدی»! اشتباه است.

شما بگویید: «من عصبانیم و حس میکنم تو هم عصبانی باشی، صحبت کردن تو این حالت باعث می شه، حر هایی بزنیم که مشکل بدتر بشه، پس لطفا چند ساعت دیگه بیا تا صحبت کنیم».

۲به جای انتقاد، درخواست کنید

عموما خانم ها اینطور هستند که مدام شروع به انتقاد از همسرشان می کنند. همسر شما خسته از سرکار آمده و شروع به استراحت می کند، شما می گویید: «باز هم لباساتو اینجا پخش و پلا کردی؟ متوجه نمی شی منم خستم و دائم باید وسایلای تورو هم جمع کنم؟ چقدر شلخته ای؟!» اشتباه است.

شما بگویید: «فک کنم حواست نبوده هول هولکی لباساتو عوض کردی، ممنون میشم اگر بذاریشون توی کمد» آن هم در یک فرصت مناسب و زمانی که خستگی کار و روز از تن او بیرون رفته باشد.

۳درباره ناراحتی تان، واضع و شفاف توضیح دهید

گاه پیش می آید یک مسئله ای شما یا همسرتان را ناراحت کرده اما مدتها آن را در دل نگه می دارید، صحبت نمی کنید و سرسنگین رفتار کرده یا مدام تیکه و کنایه بار هم می کنید.

مثل اینکه می گویید: «حالم خیلی واضح بود! فک کنم همه فهمیدن غیر تو! خوشم نمیاد توضیح بدم. بعد این همه سال خودت نباید ناراحتیمو بفهمی!»

اینطور بگویید: «حرفی که تو مهمونی سرشام زدی، احساس خیلی بدی بهم داد. دوست داشتم درباره ناراحتیم با هم صحبت کنیم».

۴قبل از پیشداوری، سوال کنید

شما از دست همسرتان خیلی عصبانی و ناراحت هستید چون شب ها دیر به خانه می آید و مدام هم زمانی به خانه می آید شما به جای صحبت درباره آن قشقرق راه می اندازید و دعوایتان می شود همین باعث دور شدن بیشتر شما از هم می شود.

شما می گویید: «اخیرا خیلی دیر به خونه می آی، کاملا حس میکنم که علاقتو بهم از دست دادی و نمی خوای زمانتو پیش خانواده باشی. تازه معلوم نیست چه خبریه که من نمی دونم». این اشتباه است.

بهتر است شما بگویید: «مشکلی سرکار پیش اومده؟ احساس میکنم این روزها خسته تری چون دیرتر میای خونه. موضوع چیه؟ چه کمکی ازم برمیاد؟»

۵مسائل غیرمرتبط به بحث را وارد بحث جدید نکنید

همسر شما بدون مشورت با شما کاری کرده یا خریدی انجام داده که شما انتظار داشتید با شما درباره آن صحبت کنید. شما عصبانی هستید اما مدام بحث گذاشته ها را هم وسط می کشید که تو از اول هم اینطور بودی!

شما به اشتباه می گویید: «تو نباید قبل گرفتن این تصمیم با من مشورت می کردی؟ خستم کردی! تازه یادم نرفته که مادرت هم او روز چقدر منو رنجوند! لابد از قصد این کارارو می کنی!

بهتر است اینطور بگویید: «من ازاینکه این تصمیم رو بدون مشورت من گرفتی رنجیدم و انتظار دارم دلایلت برای این کار رو بشنوم».

۶به جای برنده شدن در بحث به فکر راه حل باشید

در یک رابطه عاطفی بازنده و برنده وجود ندارد. اگر حق با شما باشد همسرتان ناراحت می شود پس ناراحتی همسرتان شما را ناراحت خواهد کرد و بالعکس!

جمله «دیدی گفتم»، «حالا بهت ثابت شد» سم رابطه عاطفی است. به جای این جمله و اینکه ثابت کنید شما درست می گفتید بهتر است بگویید: «هر دوی ما ناراحتیم، بهتره فکر کنیم چه راه حلی برای این مشکل یا موضوع وجود داره؟»

۷فقط رفتار همسرتان را نقد کنید نه شخصتیش را!

«تو آدم بیخیالی هستی و به هیچی اهمیت نمی دی» نمونه جمله تخریب کننده شخصیت است. به جای اینکه در زمینه رفع یک مشکل شخصیت همسرتان را هدف قرار دهید، به اصل قضیه بپردازید. مثلا اینکه بگویید: «یه وقتایی احساس میکنم وضعیت تحصیلی پسرمون به قدر کافی، برات دغدغه نیست، کی راجع بهش صحبت کنیم؟»

مطالب مرتبط
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.