چند راهکار عملی برای جذابیت روزه داری در نوجوانان

مبلغ/ یکی از لذت‌ها در طول دوره روزه‌داری، آماده کردن وعده سحری و افطاری است. سعی کنید برای آماده‌سازی سفره افطار و سحر، از فرزندان خود کمک بگیرید. ایجاد حس همکاری در فرزندان‌تان باعث می‌شود علاقه بیشتری برای روزه گرفتن نشان دهند.

به گزارش مبلغ– یکی از راه‌های آشنا کردن فرزندانمان با مفاهیم دینی این است که قبل از رسیدن به سن تکلیف آن‌ها را در یک فضای شاد و هیجانی برای انجام واجبات آماده کنیم. خوشبختانه در باره روزه گرفتن آمادگی با انجام روزه کله گنجشکی صورت می‌گیرد، در این مطلب به شما چند پیشنهاد برای علاقه‌مند کردن هر چه بیشتر فرزندان‌تان به روزه گرفتن ارائه می‌کنیم.

کمک در پختن غذا

یکی از لذت‌ها در طول دوره روزه‌داری، آماده کردن وعده سحری و افطاری است. سعی کنید برای آماده‌سازی سفره افطار و سحر، از فرزندان خود کمک بگیرید. اجازه دهید آن‌ها علاوه بر روزه‌داری، در پخت و پز و حتی به اندازه ریختن ادویه هم شریک باشند. ایجاد حس همکاری در فرزندان‌تان باعث می‌شود علاقه بیشتری برای روزه گرفتن نشان دهند.

با هم نماز بخوانید

برای خواندن نماز نیز با فرزندانتان همراه شوید، هیچ کاری مثل نماز خواندن به صورت خانوادگی، ایجاد همبستگی نخواهد کرد. چه بهتر می‌شود اگر برای او و خودتان سجاده یک شکل تهیه کنید و ذوق خواندن نماز را در او پرورش دهید.

اسمش را روی تخته بنویسید

برای این کار احتیاج به یک تخته کوچک دارید، اما اگر تخته هم ندارید نگران نباشید می‌توانید یک کاغذ را روی در یخچال بچسبانید و روی آن اسم فرزندتان و تعداد روز‌هایی را که روزه گرفته است، بنویسید. مثلاً «امیرعلی سومین روزه‌اش را گرفت». با این کار به او نشان خواهید داد که چقدر برای این کارش ارزش قائل هستید.

همراهی کنید

روزه کله گنجشکی معمولاً به این صورت است که کسی که به سن تکلیف نرسیده نصف روز یا بیشتر را روزه می‌گیرد و در وعده ناهار غذا یا آب مختصری می‌خورد و تا افطار چیز دیگری میل نمی‌کند. در روز‌های اول ممکن است روزه گرفتن حتی به صورت کله گنجشکی، برای بچه‌ها سخت باشد شما باید این لحظات با آن‌ها همراه باشید و از فواید روزه گرفتن با فرزندتان سخن بگویید و برای تشویق بیشتر می‌توانید در وعده سحری غذای مورد علاقه‌اش را بپزید و او را خوشحال کنید.

افطار کنار یکدیگر

لحظه اذان مغرب و افطار کردن بسیار مهم است، این لحظه‌ها در ذهن فرزندان‌تان حتی تا دوران کهن‌سالی خواهد ماند، سعی کنید در زمان افطار تمام اعضای خانواده را کنار یکدیگر جمع کنید و این لحظات ناب را با هم سپری کنید.

الگو باشید

فراموش نکنید شما به عنوان مادر آینه فرزندتان هستید. او تمام کار‌های شما را به صورت ناخودآگاه تکرار خواهد کرد، پس قبل از هر کاری رفتار خود را در ذهنتان مرور کنید و او را در انجام کار‌های خیر و کمک به دوستان و اطرافیان در این ماه بیشتر تشویق کنید.

منبع: برنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.