گزارش نهادهای امنیتی صهونیستی درباره حال و روز بحرانی گروه ساز شکار فلسطینی

نگرانی صهونیست ها از فروپاشی تشکیلات خودگردان

به گزارش «مبلغ» به نقل از روزنامه جام جم – دولت جدید نتانیاهو در کنار مشکلات فراوانی که با آنها روبه روست مشکل بزرگی دارد به نام کرانه باختری که در ماه های اخیر، عملیات فلسطینی ها در این منطقه صهیونیست های زیادی را به کام مرگ کشیده است. هفته گذشته بود که در عملیات شهادت طلبانه یک جوان فلسطینی در این منطقه، سه صهیونیست به هلاکت رسیدند و به گفته هالیل بیتوت رازین، خبرنگار نظامی امنیتی شبکه ۱۴تلویزیون رژیم صهیونیستی شمار صهیونیست های کشته شده در سال ۲۰۲۲ به ۲۹نفر رسیده که از سال۲۰۰۵ تا امروز بی سابقه بوده است.رادیو ارتش رژیم صهیونیستی هم در گزارش جداگانه ای این اطلاعات را تایید و اعلام کرد، صهیونیست های کشته شده بر اثر عملیات فلسطینیان به بالاترین رقم از سال۲۰۰۵ به بعد رسیده است.

همزمان با روند رو به رشد عملیات گروه های مقاومت در کرانه باختری که به افزایش آمار تلفات صهیونیست ها در سال ۲۰۲۲ منجر شده، مقامات ارشد امنیتی رژیم صهیونیستی، تشکیلات خودگردان را مقصر می دانند و مدعی هستند محمود عباس و نهادهای امنیتی تحت امر او، کنترل امور در این منطقه را از دست داده اند. بر همین اساس، نگرانی های صهیونیست ها رو به افزایش گذاشته و درباره آینده کرانه باختری در نبود احتمالی تشکیلات خودگردان، گمانه زنی هایی در جریان است. بر اساس گزارش رسانه ها، نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی به بنیامین نتانیاهو  نخست وزیر مامور تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی هشدار داده اند تشکیلات خودگردان فلسطین به سبب ناآرامی های اخیر در کرانه باختری در آستانه فروپاشی کامل قرار دارد.

به گزارش پایگاه اینترنتی واللا نیوز، رونین بار، رئیس دستگاه اطلاعاتی عمومی رژیم صهیونیستی(شاباک) در جریان دیدار اخیر خود با بنیامین نتانیاهو با اشاره به شرایط وخیم امنیتی کرانه باختری و افزایش عملیات ضدصهیونیستی گروه های مقاومت فلسطین مدعی شده است که تشکیلات خودگردان و محمودعباس، ریاست این تشکیلات در لبه پرتگاه فروپاشی قرار دارند. منابع مطلع افزوده اند که  علاوه بر شاباک نهادهای دیگر امنیتی همچون دستگاه اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی نیز نسبت به تشدید بحران امنیتی در کرانه باختری به ویژه در سایه ظهور گروه های جدید مقاومت فلسطینی همچون عرین الاسود(بیشه شیرها) ابراز نگرانی کرده اند. این نهادها نسبت به عدم پیروی و تبعیت گروه های مقاومت فلسطینی در کرانه باختری از تشکیلات خودگردان و همچنین نحوه دستیابی آنها به سلاح هشدار داده اند.

شکاف میان نیروهای تشکیلات خودگردان

نگرانی های مقامات رژیم صهیونیستی نسبت به عملکرد تشکیلات خودگردان چند ماهی است که تشدید شده و مدتی پیش هم پایگاه اطلاع رسانی رادیو و تلویزیون سراسری رژیم صهیونیستی(کان) درگزارشی در این رابطه خبر داد، سرویس های امنیتی رژیم صهیونیستی نسبت به مشارکت روز افزون پرسنل دستگاه های امنیتی تشکیلات خودگردان در عملیات ضد صهیونیستی نگران هستند.در تابستان بود که منابع آگاه در سرویس های امنیتی اسرائیلی اعلام کردند در یکی از عملیات های نیروهای ارتش اسرائیل در جنین، در اقدامی کم سابقه برخی از نیروهای تشکیلات خودگردان به مقابله به نظامیان اسرائیلی پرداختند که به مجروحیت یکی از سربازهای صهیونیست منجر شد. از همان موقع بود که برخی کارشناسان امنیتی اسرائیل، نگران تغییر رویکرد میان برخی اعضای تشکیلات خودگردان شدند. شبکه کان همچنین فاش کرد این اولین فعالیت ضدصهیونیستی اعضای تشکیلات خودگردان نیست و تا امروز تعدادی از پرسنل امنیتی تشکیلات خودگردان در حوادث مشابهی دستگیر و عامل یکی از عملیات اخیر مسلحانه ضدصهیونیستی هم عضو دستگاه های امنیتی تشکیلات خودگردان است.هاآرتص هم در تحلیلی مشابه فاش کرد، از دیدگاه محافل اطلاعاتی اسرائیلی در صورت ادامه انتفاضه احتمال فروپاشی کامل تشکیلات خودگردان وجود دارد. بخشی از مشکلات این روزهای تشکیلات خودگردان را می توان ناشی از جنگی دانست که در داخل این تشکیلات برای جانشین محمود عباس در جریان است. محمود عباس، دومین رئیس تشکلات خودگردان فلسطین است که از ۱۵ژانویه ۲۰۰۵ این منصب را در اختیار گرفت. دوره ریاست او ژانویه ۲۰۰۹ به پایان رسیده اما به دلیل برگزار نشدن انتخابات فلسطین، هنوز در منصب خود باقی مانده است.

چرا صهیونیست ها نگرانند؟

نگرانی صهیونیست ها از تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین، ریشه های مختلفی دارد، چرا که این تشکیلات در سال های گذشته بخش قابل توجهی از نیازهای امنیتی رژیم صهیونیستی را از طریق همکاری امنیتی تامین کرده است. بر این اساس، اگر تشکیلات خودگردان این وظیفه را انجام ندهد صهیونیست ها باید به طور مستقیم با فلسطینی ها در تمامی کرانه باختری درگیر شوند و این موضوعی است که با توجه به مشکلات روزافزون صهیونیست ها از توان این رژیم خارج است و به همین دلیل آنها ترجیح می دهند با ادامه تقویت تشکیلات خودگردان، حتی برای یک دوره کوتاه هم شده احتمال افزایش درگیری در کرانه باختری را کاهش دهند. صهیونیست ها همچنین برای جلب نظر دولت بایدن به دنبال حفظ حکومت خودگردان فلسطین است، چرا که طرف سازشکار فلسطینی یعنی تشکیلات خودگردان، از اهمیت بالایی در سیاست خارجی دولت بایدن برخوردار است و صهیونیست ها حتی به طور ظاهری هم شده باید به حکومت خودگردان توجه کنند تا بتوانند حمایت بایدن را به دست آورند.همچنین پس از عملیات شمشیر قدس، مقاومت فلسطین به صهیونیست ها نشان داد هیچ اقدامی علیه فلسطینیان در هر جای سرزمین های اشغالی و قدس را بی پاسخ نخواهد گذاشت. همین مساله موجب شده صهیونیست ها برای تضعیف مقاومت در نوار غزه به تقویت حکومت خودگردان روی آورند تا بخشی از ضعف به وجود آمده در داخل فلسطین را با اختلاف افکنی بیشتر جبران کنند.از سوی دیگر، صهیونیست ها تلاش می کنند با ادامه حمایت ها از تشکیلات خودگردان، از این مساله به عنوان برگ برنده ای در مذاکرات با حماس و گرفتن امتیازات بیشتر از این گروه فلسطینی استفاده کنند. اما با وجود تمام این مسائل، تشکیلات خودگردان، روزهای خوبی را سپری نمی کند و روزبه روز ضعیف تر می شود. تشکیلات خودگردان فلسطین هفته های آینده، روزهای سرنوشت سازی را در کرانه باختری پشت سر خواهد گذاشت و رخدادهای آینده کرانه باختری نه تنها بر سرنوشت تشکیلات خودگردان بلکه بر اسرائیل در سایه دولت جدید نتانیاهو تاثیر خواهد گذاشت.

مطالب مرتبط
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.